Anne-Margaretha terug in Ushuaia

23 januari 2015

19 januari 2015

Geen wind op de Drake, wel golven… Elke zeiler weet, dat dit geen fijne combinatie is. Met de motor erbij stoomden we snel naar de overkant, vóórdat een volgende depressie met veel wind zou beginnen.
Anne-Margaretha over DrakeNa een snelle oversteek van ruim 3 dagen brak de zon door, buitelden de dolfijnen ons tegemoet en zagen we Kaap Hoorn. Zouden we misschien…, nee helaas was de deining zo hoog, dat een landing er niet in zat. Niet getreurd: Patagonië met als zijn pracht lag voor ons. Net tussen de eilanden begon de wind flink aan te trekken. De albatrossen die we een beetje gemist hadden tijdens de oversteek, waren nu volop te zien. Zeilen op en eindelijk de motor uit!
Wat een heerlijke binnenkomst.
In “ons” vertrouwde haventje Puerto Toro konden we aan de steiger vastmaken en eindelijk de benen weer eens strekken. Kennelijk was het hier zomervakantie, want er was niemand te bekennen. Slechts een groep honden verwelkomde ons.
Anne-Margaretha in PatagoniaDe volgende dag verder naar Puerto Williams om ons in Chili in te klaren en na een dagje P.Williams en een heerlijke maaltijd in een restaurantje (aan de crew aangeboden door de gasten!), konden we vrijdags terug naar Ushuaia…

 

 
Anne-margaretha bij Cape Horn(foto Cape Horn) Klein stukje( ca. 24 M.), makkelijk dus… Normaal laten de autoriteiten van P.Williams geen schepen vertrekken boven windkracht 5, maar nu was de windmeter zeker even buiten gebruik… We kregen onze vergunning, mochten vertrekken en kwamen buiten de bescherming van de “dijk” in een dikke 50 kn. wind (tégen) terecht. Tja, met windkracht 9-10 is het best wel een klus om droog in Ushuaia aan te komen. Iedereen heeft hard gewerkt, is drijfnat geworden, maar de stemming bleef goed!
Anne-Margaretha werd door Heinz keurig in vliegende storm op een zeer nauw plekje afgemeerd bij jachthaven Afásin en iedereen kijkt met veel plezier terug op een fantastische reis.
Adios fijne gasten en crew!!
Greet & Heinz

Puerto Toro
Anne-Margaretha P.ToroPuerto Toro

 

 

 

 

 

 

 

1 comment

  1. Comment by Walter Troost

    Walter Troost Reply 23 januari 2015 at 19:17

    We zitten thuis met smart te wachten hoe de eerste dagen bevallen zijn met de familie Troost aan boord! Succes van de wal. Groeten van Loïs, Eveline en Walter Troost

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

Go top