Anne-Margaretha in Punta Arenas!

15 december 2014

Punta Arenas
maandag 15 december 2014

Het is ongelooflijk maar waar: zondag 14 dec. om 4 uur ’s ochtends voeren we weg van onze onstuimige ‘ankerplek’ achter sleper Paraggi, bij Cabo Virgines, en rond middernacht legden we de lijnen klaar aan bakboord om af te kunnen meren in de haven van Punta Arenas, 125 mijl verderop. Zó’n voorspoedige reis hadden we nooit verwacht.

De hele dag zeilden we met een snelheid van 7,1 tot 8,6 knopen door de Straat van Magelhaen. De vloedstroom hielp ons een handje, de ebstroom hield zich gedeisd. De zuidwestenwind zat ons met een knoop of 25 niet al te veel dwars, terwijl Anne-Margaretha dolfijnen escortede zon z’n best deed om onze gezichten wat bij te bruinen. Dolfijnen speelden ondertussen tikkertje rond het schip. Een heerlijke dag.

En nu liggen we opnieuw afgemeerd aan een sleper, de Beagle deze keer, die zelf weer tegen een ander schip langs de kade ligt. Gisteravond verzekerde de Beagle ons nog dat ie voorlopig niet wegging, maar het leven van een sleper is altijd vol verrassingen: over 25 minuten moet ie vertrekken.

Inmiddels zitten Heinz en stuurman Maarten bij de capitaneria om ons in te klaren, gelukkig met een telefoon op zak (én bereik). Zodra ze terug zijn gooien we de lijnen weer los, op zoek naar een ander plekje in deze haven.
Hartelijke groet, namens crew en gasten, Annet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =

Go top