Anne-Margaretha in Puerto Toro

10 maart 2015

10 maart 2015

De Anne-Margaretha is afgemeerd in Puerto Toro!
Anne-Margaretha Drake Passage(foto: Anne-Margaretha op de Drake Passage)
De overtocht die vanuit Antarctica rustig begon (Drake Lake…), veranderde in de loop der dagen in een strijd tegen de elementen..! De max. gemeten windsterkte was 77,5 knopen…, een fikse storm dus.
Iedereen heeft het goed doorstaan en de Anne-Margaretha heeft weer bewezen en stevig, stabiel schip te zijn, opgewassen tegen elke wind..!
Omdat de EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon), een noodradiobaken dat uitsluitend gebruikt wordt aan boord van schepen, enige lekkage vertoonde seinde hij via de satelliet (oa) naar de Nederlandse Kustwacht, dat er iets aan de hand was/zou kunnen zijn met de Anne-Margaretha.
Ik werd thuis gebeld met de vraag waar het schip zich bevond… Gelukkig had ik net een uur daarvoor bericht van Heinz gehad, dat na een ruige nacht (qua weer…), de wind was afgezwakt naar 35 kn. (ca. 6-7 bft.) en dat ze ca 60 mijl van Kaap Hoorn voeren. Toch even spannend tot het moment dat de Kustwacht en Heinz me belden, dat alles o.k. was. Technisch mankementje slechts. (Wat wel betekent dat we een nieuw exemplaar mee moeten nemen naar Ushuaia).

Uitgebreid verslag van de overtocht volgt vast nog.

Greet

Anne-Margaretha in Puerto Toro(Anne-Margaretha in Puerto Toro)

Lees hier het verslag van Sally over de Drake Passage..!!

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 2 =

Go top