Anne-Margaretha nadert Uruguay!

26 november 2014

Noordwind – Zuidwind
woensdag 26 november 2014

Nog 1 dag varen en we zijn in Punta del Este, onze ligplaats in de buurt van Montevideo, het einddoel van dit traject. Hoe zuidelijker we komen, hoe opgewekter we worden. De tropenmijlen laten we maar wat graag achter ons. Twee dagen geleden voelden we opeens de zuidwind waaien. Het was fris buiten, lekker fris. ’s Nachts trokken we een extra trui aan en stonden fluitend aan het roer.
Maar een dag later was de noordwind terug en wisten we niet hoe snel we die extra kleren weer uit moesten trekken. Gelukkig is de wind nu weer teruggedraaid richting zuiden en is het kouder dan we verwacht hadden op deze breedte. De hele zeilgarderobe komt tevoorschijn en sommigen hebben zelfs een muts op gezet, wat niet eens zo heel erg overdreven is.

Met nog 120 mijl voor de boeg begint de een na de ander zenuwachtig te worden. “Welke bus neem jij naar Montevideo?” “Wanneer gaat jouw vlucht?” En zo is een reis van 18 dagen ineens toch heel snel voorbij.
Op de valreep geeft maat en oud-huisarts Peter ons nog een ‘klinische les’ met tips en tricks voor het behandelen van brand- en snijwonden, voordat hij na 3 maanden aan boord weer naar huis vliegt. De komende tijd zullen we het zonder zijn raad en daad moeten stellen, maar gelukkig zijn er weinig zieken, kneuzingen of wat dan ook geweest.

Inmiddels zitten we op de 34e breedtegraad. Nog maar 31 te gaan naar ons meest zuidelijke punt van dit jaar: Vernatsky. Maar dat is nog zeker 5 weken, 25 graden (Celsius) en een stuk of 4 lagen kleding van ons verwijderd.

Hartelijke groet, namens crew en gasten, Annet

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − vier =

Go top