Afscheid van de Azoren

14 juli 2008

Maandag 14 juli 2008

Na ruim 2 weken verlaten we de Azoren. Het is een eilandengroep om zeker naar terug te keren! Een heerlijk klimaat, prachtige bloemen, onbedorven natuur, vriendelijke mensen en betaalbare prijzen. Er is een scala aan mogelijkheden op elk van de eilanden: duiken, snorkelen, wandelen, whalewatching. Elk eiland heeft zo zijn eigen gezicht

Op de pier van Horta hebben we ons schilderij gemaakt: een mooie traditie van zeilers die deze haven op Faial aandoen. Elk stukje op de pier(en) en de muren is beschilderd met een schilderij van het schip/naam en data. Het is moeilijk een vrij plekje te vinden. Pas als een schilderwerkje totaal onleesbaar is geworden, kan je er overheen schilderen, zegt de ongeschreven wet hier. Het is een co-productie geworden van Floor, Heinz en Istar (Binnenkort te bewonderen op onze foto-site!)

Ten zuiden van Pico (waar de hoogste berg van Portugal staat: ca. 2300m hoog) waren we zo gelukkig om dichtbij een groep potvissen te komen. Ook diverse soorten dolfijnen kruisten ons pad. Op Terceira gingen we in een grot, die was ontstaan doordat gloeiende lava zich ooit een weg naar buiten baande. De meeste indruk echter heeft waarschijnlijk wel de bloemenpracht gemaakt: langs alle wegen stonden de lichtblauw tot paarse hortensia’s te bloeien, vaak gelardeerd met roze roosjes. Op São Miguel kwamen daar nog allerlei paarse, oranje en gele bloemen bij. Het regent af en toe ( een heel klein beetje) op de eilanden en dat houdt alles mooi groen. De Azoren laten we weer achter ons we hebben koers gezet naar La Coruña, weer een beetje dichter bij Nederland…. De zeilen staan weer bol, het 24-uurs wachtsysteem is ingezet en iedereen heeft er weer veel zin in!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

Go top