Afscheid van Antarctica

6 maart 2015

Antarctica, 6 maart 2015

Afscheid

Heinz en GreetDe Anne-Margaretha beleeft vandaag haar laatste dag op Antarctica. Heinz schrijft:

 Mijn gedachten migreren door de tijd. Van het verleden naar het heden en andersom.
We zijn bij Port lockroy. De zon verlicht het landschap, laat alle kleuren stralen en met het blauw in de hemel schept het contrast en harmonie met het wit van de sneeuw tot het turquoise van het ijs .
Ik ben weemoedig. Laad de schoonheid die ik zie in me en weet dat dit moment ook een afscheid is.
Het seizoen gaat ten einde. Deze prachtige dag zal een van de laatste zijn voor ons hier; een nieuwe storm is voorspeld en we moeten dit weather window gebruiken om veilig naar het noorden te zeilen. Of ik ooit nog eens terug zal komen? Ik weet het niet.
Ik hou van dit landschap en ik voel me bevoorrecht een aantal jaren de kans gehad te hebben hier te zeilen. Het was soms zwaar, maar altijd de droom die uitkwam, nooit een nachtmerrie.
Hier heb ik prachtige momenten beleefd, gedeeld met familie, mijn geliefde en gasten die vaak vrienden geworden zijn.
Foto’s en herinneringen neem ik mee.
Sam en Henrike voelen ook de magie, die hier heerst en besluiten om een beetje as van hun kindje hier achter te laten . Op het moment dat ze dit willen doen duikt een Minke-walvis op naast de boot. Gracieus draait hij een ronde om het schip en laat ons met open monden achter. De eeuwigheid raakte ons .

Liefs Heinz

Gast Sally houdt een blog bij en op het Engelse deel van onze website beschrijft ze haar belevenissen (!)

Melchior Eilanden

Ook dit keer zijn de Melchior Eilanden de startplaats voor de oversteek over de Drake Passage. De meestal onbemande hut van de Argentijnen daar was ditmaal wel bevolkt. Hartelijk was de ontvangst en vol goede moed start de groep de oversteek, die met nauwelijks wind ( wel deining…) begint!

Greet ( via Heinz)

Anne-Margaretha port Lockroy

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =

Go top