Aankomst Longyearbyen

9 juni 2014

Donderdag 5 juni 2014
Het is best koud als ik aankom in Longyearbyen. Eén graad boven of onder nul is een groot verschil met de 20 graden die ik in Nederland achter me liet.
Toch is het weer een feest van herkenning met een prachtige zon over de Isfjord! Heerlijk om weer op Spitsbergen te zijn.
De Anne-Margaretha ligt weer heel vertrouwd op me te wachten en het knusse schip voelt goed.
Na een aardige reparatie aan het grootzeil (een scheurtje, dat toch iets groter was dan het eerst leek) door alle maten, die zingend de klus klaarden… konden we op stap.
We waren getipt dat in een fjord aan de overkant van de Isfjord een moederbeer met 2 jongen ronddwaalden. Ze waren echter al verderop…, maar een groep walrussen maakten veel goed. In de stralende avondzon en onder een strakblauwe hemel, genoten we van het fourageren van enkele van hen: een ijsveld kwam vlak langs de Anne-Margaretha en daar zit vaak voedsel voor hen. De lokroep van de ganzen en eenden in de buurt kondigen het broedseizoen aan.
Aan land flink wandelen is nog wat moeizaam, want er ligt nog veel sneeuw. Dat ziet er prachtig uit, maar voor ons wat lastiger met lopen.
De volgende dag hebben we (eindelijk) de trappershut in Farmhamna van dichtbij bekeken. (Als de trapper+ ca 6 honden thuis is, is het niet zo’n goed idee er heen te gaan: volgens de boeken is de trapper graag op zichzelf..;-) ).
We zijn nu langs Karls Forland naar het noorden aan het varen ( helaas geen wind) en verwachten vanavond in Ny Alesund aan te komen.
De sfeer is opperbest, er wordt heerlijk gekookt en we gaan nog niet naar huis..!
Allen thuis hartelijk gegroet!
Greet + gasten en crew

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

Go top