Aangekomen op Franz Josef Land!

16 juli 2013

Gisteren 15 juli zijn we om ongeveer 24.00 uur aangekomen in Franz Josephland!
Lang hield de mist het land voor ons verborgen, maar eindelijk doemde het ijs en de bergen voor ons op. In de baai waren ook direct 4 tot 6 walrussen (een met jong) om ons te begroeten.
De reis was lang en velen van ons keken echt het land uit de zee, maar het aanschouwen van Franz Josef Land maakte alles goed!

We vonden een mooie baai bij Cape Flora. De andere schepen waren nog niet in beeld. Het anker ging uit en snel daarna de motor en toen…………..de stilte en de natuur!!! Hier zijn we voor gekomen!!
De ankerwacht werd ingedeeld en iedereen ging heerlijk slapen zonder geschommel. Echter er kwam een laag ijs aanzetten en Heinz vertrouwde het niet helemaal. Hij nam de eerste wachten van ons over. Gelukkig dreven de grote brokken ijs van ons weg en kon ook de schipper rustig gaan slapen.

Vanmorgen ons eerste gezamenlijke ontbijt, daarna zijn we tussen de eilanden en de gletsjers door naar Hooker eiland gevaren. Ook nu weer walrussen en vele vogels (alken, zeekoeten enz). De grote ijsbrokken lagen in zee en konden prachtig bekeken en natuurlijk vastgelegd worden. Het is vrij bewolkt weer, maar soms prikt de zon erdoor en laat het landschap zich van haar allermooiste kant zien.

We liggen nu in de luwte van een berg en schuilen daarmee ook voor een pittige wind. Twee andere schepen van de regatta liggen naast ons. We gaan zo weer een heerlijke maaltijd van Julie nuttigen en daarna voor het eerst aan land. Grond onder de voeten na ruim een week!!

Wordt vervolgd

Groeten van ons allemaal

Ellen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Go top