9 juni 2012 Zwemmen!

9 juni 2012

De dagen ( én nachten!) zijn hier zonovergoten. Iedereen geniet van de schitterende vergezichten en de gezelligheid aan boord. Gisteren zijn we verder naar het noorden gevaren, voorbij de Isfjord, waar we morgen toch echt in moeten, richting Longyearbyen…


Plotseling dook in het kabbelende water een reusachtige walrus naast de Anne-Margaretha op..! Even keek hij verbaasd om zich heen en toen was hij weer weg.

’s Avonds zijn we voor anker gegaan in Eidembukta, een plek waar vaak walrussen op het strand zonnen. Helaas waren ze nu niet thuis. Toen maar de “Naakt-zwempartij” midden in de nacht onder een stralende zon laten plaatsvinden..;-) 7 van de 12 opvarenden waagden zich op 78 graden NB in het koude water, om het felbegeerde brevet in ontvangst te kunnen nemen! Stoere meisjes en jongens doken in het koude water. De sfeer: prachtig weer, vogelgefluit (sneeuwgors, rosse franjepoot, brandganzen enz.), een zon die meterslange schaduwen van ons maakte en natuurlijk 7 naakte lijven die gillend het water in holden. Een onvergetelijke avond/nacht!
De glühwein smaakte nog best om 02.00 uur ’s nachts!
Nu op weg naar een ander “haul-out”punt van walrussen.

“En-we-gaan-nog-niet-naar-huis!
Alle thuisblijvers, hartelijk gegroet!
Greet

2 comments

 1. Comment by Herma

  Herma Reply 10 juni 2012 at 16:48

  Wat een heerlijke verhalen met mooie plaatjes, Leuk hoe jullie dit bijhouden en het thuisfront laten meegenieten, Hou dit vast en een behouden vaart op het laatste stukje !

  Hartelijke groet,
  Herma

 2. Comment by Friedeke

  Friedeke Reply 14 juni 2012 at 22:25

  dag allemaal ik ben weer helemaal bij.. Mooie avonturen en prachtige fotoos! De gluhwein zal prima gesmaakt hebben na het zwemmen in ijs- en ijskoud water..! Dat misten we nog op bereneiland vorig jaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − twaalf =

Go top