6 juni 2012 Spitsbergen!

7 juni 2012

De wind wakkert een beetje aan vanuit de goede hoek. De zeilen worden goed gezet en de kluiver mag weer uit! De motor krijgt rust en dan is er de stilte!! Rustig zeilt de Anne-Margaretha langs de witte bergen van Spitsbergen. De zon komt ook nog door en dan is ons geluk compleet! De vroege wacht is er stil van: even geen gekwebbel in de kuip, maar heerlijk genieten van dit wondermooie moment! We turen over de gladde zee en hopen na al die spuiten van gisterenavond nog meer walvissen te zien. Of zouden we al walrussen kunnen spotten?

Julie maakt geluisopnames van het schip: een krakende lijn, het ruisen van het water bij de boeg en een magische stilte..! Na een uurtje is de wind weer op… De motor moet ons helpen om naar de Hornsund te komen. De stilte is voorbij, maar het uitzicht blijft adembenemend!!
Het eerste drijfijs is gesignaleerd en morgen hopen we in de Hornsund nog veel moois te zien.

Het leven is goed.

Greet

1 comment

  1. Comment by Suzanne

    Suzanne Reply 9 juni 2012 at 15:53

    Wat ontzettend leuk om jullie avonturen zo te kunnen volgen! Klinkt fantastisch allemaal, we kunnen niet wachten op de foto’s! Lies & Juul, hoe is het? Warm genoeg, niet over de zeereling gehangen 😉 Geniet!!!! Veel liefs, pap, mam, Michiel & Suus

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 1 =

Go top