2e kerstdag

28 december 2017

26 december 2017
Het is 24 december in Yankee Harbour en het sneeuwt. Alle grijze plekken worden weer wit en zo zien we het graag in Antarctica! Als we aan land komen worden we begroet door veel nieuwsgierige gentoo pinguïns! Wat hebben ze het druk met wandelen, steentjes zoeken en sommige al met op het nest zitten. De skua’s zijn natuurlijk ook van de partij. De elephant seals zijn helaas niet thuis. Even vissen waarschijnlijk. Drie crab-eaters liggen knus bij elkaar. Iedereen is een beetje overdonderd door de magische sfeer die hier hangt…
Het is kerstavond en de salon is feestelijk versierd. We kruipen met z’n 15-en bij elkaar en genieten van het heerlijke eten dat de maten gezamenlijk bereid hebben! Er worden zelfs kerstliedjes uit de hele wereld gezongen! We hebben het gezellig met elkaar.
1e Kerstdag wordt de tafel nog meer versierd en hebben we een gezellig kerstontbijt.
Dan toch weer anker op en met prachtig weer naar Deception Island. Enkele bultruggen kruisen onze koers! Prachtig cirkelen ze om de Anne-Margaretha heen. Een ijsberg laat zich van zijn mooiste kant zien met prachtig blauwe accenten. Wat is het, met die schitterende witte bergen op de achtergrond, hier toch indrukwekkend mooi!
Als altijd is de entree bij Deception Island overweldigend, door de veelkleurige hoge rotsen waardoor we naar binnen varen! Het is heel koud, maar niemand wil een minuut missen!!
Tweede kerstdag: we liggen beschut voor anker bij de Telephon Bay. Rustig weer betekent hier toch altijd minimaal 25-30 kn. wind… We mogen niet mopperen, want weer schijnt de zon!
Een groep gaat een lange(re) wandeling maken en een andere groep blijft een beetje in de buurt en kan zich vergapen aan de crab-eaters en wat gentoo-pinguïns op het (zwarte= lava) strand én niet vergeten de ver-gezichten!
Vanmiddag naar Pedulum Cove om te ervaren dat het water daar echt warm is!!
Alle thuisblijvers en volgers worden hartelijk gegroet!
Greet en Heinz
PS Australische Winnie had een ginger-cookie huis gemaakt ( een hele dag aan gewerkt!). Dit prachtige bouwwerk hoort dan met Kerst kapot geslagen te worden en te worden opgegeten… Met een hilarisch spel kwam er een winnaar uit de bus en zij mocht met een hamer het huisje stuk slaan. (Blij dat ik niet de winnaar was…).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 6 =

Go top