28 juni 2012: Spelende Beer!

30 juni 2012

[singlepic id=2119 w=320 h=240 float=left]Na een slapende, gewonde, jagende en vretende beer hebben we vandaag uren gekeken naar een spelende beer..!
Een mannetje van ca. 3 jr. oud schatten we, was urenlang bezig met een opgegraven flipper van een zeehond! Hij pakte de flipper op, gooide hem in de lucht, sprong ernaar, gooide ‘m in het water, dook ernaar en ondertussen maakte hij de raarste sprongen..! Wat een schouwspel: in de lagune van Mushamna waar het ijs vrij lang in takt blijft, zien we nu al dagen achter elkaar beren bezig! Gisteren zijn we de hele dag op stap geweest met de Anne-Margaretha en de prachtigste ijsbergen gezien + een minke whale, maar het uitzicht bij “onze” ankerplek blijft toch het spannendst. Iedereen smult van dit alles en de fotografen zijn uiterst tevreden (net als wij trouwens!).
Morgen beslissen we of we deze plaats gaan verlaten, of dat we nog meer berenfoto’s willen/kunnen schieten. Uiteindelijk zullen we toch weer terug moeten, maar we stellen het zo lang mogelijk uit! Mushamna, een plek op Noord Spitsbergen die al honderden jaren hetzelfde is..! Waar vind je dat nog…
Alle thuisblijvers hartelijk gegroet,
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Go top