28 januari: Anne-Margaretha in Yankee Harbour

28 januari 2015

28 januari 2015, Anne-Margaretha in Yankee Harbour

Aankomst

Dagen ben je onderweg en kijk je uit naar dat land, dat Antarctische land in zicht. Maar om ons heen hing niets dan dikke mist. Waar je normaliter in deze koude regionen mijlenver kan kijken, hadden we op 20 mijl van de kust nog steeds geen land in zicht. De golven bleven hoog, de wolken bleven ons hullen in een laag van onzichtbaarheid. Alleen de kaart vertelde ons dat we echt in de buurt kwamen. De eerste ijsberg liet lang op zich wachten, maar de noordenwind die die ijsberg zo ver naar het zuiden had gedreven, maakte ook dat we met een lekkere bries ruim van achter op Antarctica afstoomden.

Anne-Margaretha Yankee Harbour( foto: Yankee Harbour)
Op maandagnacht, terwijl we al langs Snowy Island voeren en op Deception Island afstuurden, zagen we nota bene in de donkere nacht dan eindelijk een hint van land. Terwijl we om ijsblokken heen manoeuvreerden vonden we onze weg naar Yankee Harbour alwaar we in de vroege ochtend van dinsdag 27 januari het anker lieten vallen. Toch nog die magische binnenkomst in Antarctica..! Terwijl de wolken die in de nacht nog om ons heen hingen zich optrokken in de ochtend, kwamen er meer en meer bergtoppen, gletsjers en ijsbergen tevoorschijn. We zijn er.

In de middag trok het wolkenveld helemaal open en met een volle zon op onze bol werden de eerste ontmoetingen met de Gentoo en Kinband pinguïns, enkele pelsrobben en krabeters die zich hier op de landtong rond Yankee Harbour ophouden, vastgelegd. De zeebenen mochten weer even landbenen worden en alle herinneringen aan zeeziekte en hoge golven waren ver naar de achtergrond verdwenen. Elaine (een van de gasten) probeerde in pinguïnpak vrienden te maken met de pinguïns maar die lieten zich niet misleiden. Ze zal het toch echt met ons nestje hier aan boord moeten doen. Maar het is een goed nest. Onder het genot van een wijntje dronken we op (wederom) een veilige aankomst van de Anne-Margaretha op Antarctica. Bijna alle continenten zijn vertegenwoordigd; UK, US, Azië, Europa en Australië en tezamen gaan we de komende dagen dit zevende continent ontdekken (komende vanaf het zesde continent; Zuid-Amerika).
Voor mij persoonlijk een heel leuk weerzien van een ondertussen een beetje bekend terrein.

groetjes,
Julie

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =

Go top