27 juni 2012: Ijsbeer op jacht

27 juni 2012

Het is 01.00 uur ’s nachts en de zon schijnt prachtig en belicht het landschap heel speciaal.

We zijn weer terug in de beschermde “haven” mushamna (liefdefjord). Het plan was naar het pakijs te gaan met de hoop daar een jagende ijsbeer te zien.  De wind gooide roet in het eten.

Via het walruseiland moffen terug naar de liefdefjord. We draaien de baai in en dan ziet heinz het: Een ijsbeer die op het ijs een zeehond besluipt en doodt… de fotografen aan boord hebben hun camera’s weer opgesteld en de teleurstelling van het niet bereiken van het pakijs is helemaal weg.

Voor deze foto’s kwamen ze!! Ongelooflijk dat we dit meemaken! Daarom is het zo fijn om met de Anne-Margaretha zo’n expeditie te doen!

Maximaal 15 personen aan boord en alle vrijheid om te gaan en ankeren waar we willen.

De baai waar we liggen stroomt nu vol met zodiacs van een ander schip ( 107 gasten) en de exclusiviteit is weg. Ze zien nu een beer die op het ijs slaapt, nadat wij vannacht gezien hebben hoe hij een zeehond ving en oppeuzelde. Vervolgens kwam er een vrouwtjes beer die de prooi wilde afpakken en toen ontstond er een kleine schermutseling. Klik-klik-klik deden de camera’s, want denk maar niet dat natuur-fotografen tijdens zulke nachten slapen! Wat een schouwspel hier in het noorden van Spitsbergen: jagende beren, een laagstaande zon die alles nog meer accentueerde en alleen wij, in ons gezellige, warme schip met een groep enthousiaste mensen aan boord.

Nog een week te gaan.

We houden jullie op de hoogte!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 3 =

Go top