2 juli 2011 Naar de Liefdefjord

3 juli 2011

LiefdefjordVanmorgen werd ik wakker met nog “maar” 1 ijsbeer t.o. de Anne-Margaretha. ’s Nachts had Robert 3 beren tesamen gezien en we hebben totaal 4 ijsberen bij het schip zien fourageren. Toen het laag water werd, konden we zien waar ze steeds naar doken: een enorme wervel (vinvis? bultrug? oid) stak voor een deel boven water en toen we vanmorgen als afscheid nog even vlak bij de kant voeren, zagen we in het heldere water een enorm skelet van een walvis liggen…. De ijsberen deden zich dus nog maar tegoed aan de laatste restjes….We vervolgden onze tocht naar het NO via de Noordelijke Ijszee, die onder de blauwe hemel en nauwelijks wind er betoverend bijlag. Hier kwam Willem Barendsz dus Spitsbergen binnen….

Dit weer was zeer geschikt voor het spotten van walvissen en… daar kwam een Minke-whale bij ons schip. Door het heldere water konden we zijn bewegingen zien en zeker een half uur zwom hij rond het schip. We waren allemaal enorm onder de indruk: op deze breedte ( boven 79 graden NB), met dat uitzicht: hoge spitse, besneeuwde bergen en zo’n prachtig dier bij ons! In de Liefdefjord passeerden ons nog 2 vinvissen die ons de stuipen op het lijf joegen door vlak voor het schip op te duiken..!

Het gaat dus goed met ons en iedereen thuis wordt hartelijk gegroet!

Greet

1 comment

  1. Comment by Friedeke

    Friedeke Reply 3 juli 2011 at 09:35

    Ahoy Anne-Margarethe! Geweldig jullie belevenissen te lezen! En dat bij het fjord met de mooie naam Liefdefjord! Wat een prachtige foto! Ik ben intussen alweer een weekje thuis in Ezinge en geniet nog dagelijks na van alles wat we gezien meegemaakt en beleefd hebben! En dan ben ik nog niet eens toegekomen aan bekijken van alle fotoos. Dat heb ik nog in t vooruitzicht, samen met Lammert en alle anderen die meegeleefd hebben deze reis! Nog veel plezier en moois gewenst! warme groet Friedeke

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + zeven =

Go top