25 juni 2012: Berendag!

26 juni 2012

Mushamna ligt grotendeels nog bedekt met ijs en we tellen 18 zeehonden! Wel pootafdrukken van een beer, maar verder niets te zien.
We varen door richting Andoeya, waar een walruskarkas zou moeten liggen… Als we daar aankomen zien we de eerste beren al uit de verte! Voor anker hadden we toen een prachtig uitzicht op een moeder en jong, die zich zeer te goed deden aan de walrus!. Na een tijdje kwam een mannetje in de buurt zitten en tenslotte liep hij naar het voedsel toe en gingen moeder en jong weg. Uiteindelijk kwamen 6 verschillende beren van de walrus eten en de wisseling van de wacht ging heel gemoedelijk!
Dan gaan we weer anker op en zetten we koers naar de Monacogletsjer, een gigantische gletsjer, die jaarlijks terugloopt…Ook op de weg daarheen spotten we een beer die in de sneeuw ligt. Als hij z’n behoefte moet doen, staat hij op, loopt hij een stuk van zijn slaapplek vandaan, gaat poepen en loopt weer terug naar z’n lekkere plekje!
Het weer is vrij ongebruikelijk: vaak veel bewolking, sneeuw en af en toe een mager zonntje. Niet echt het favoriete licht voor fotografen… het is niet anders.


De sfeer blijft goed en morgen vertrekken we naar het verre NO, waar we bij het pakijs hopen uit te komen ( ca. 82 gr. noorderbreedte!)
Thuis wordt iedereen hartelijk gegroet!
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 20 =

Go top