18 februari, Anne-Margaretha in Ushuaia

18 februari 2015

18 februari 2015

Weer in Ushuaia
Na een stevige overtocht over de Drake…, een leuk weerzien in Puerto Toro en Puerto Williams, zijn we weer naar Ushuaia gezeild. Ook dit keer met een flinke wind op de kop. Ach, we zijn wat gewend!
Het afscheid van de groep was emotioneel. 25 Dagen lief en leed gedeeld, levensverhalen zijn voorbij gekomen en de beelden van Antarctica in het hoofd… Het valt voor sommigen niet mee het “normale” leven weer op te pakken.

De crew, eerst nog volop in touw met grote schoonmaak en inkopen, gaat dan ook grotendeels van boord; alleen Heinz blijft zijn bootje trouw!
Anne-Margaretha in UshuaiaDe nieuwe crew komt gelukkig al snel aan boord. Het traditionele diesel tanken ( met grote vaten en dan overpompen in onze tanks…) kan weer beginnen. Ook nu is het af en toe warm in Ushuaia. Toch blaast de wind af en toe venijnig door.

Vandaag komt alweer de nieuwe ploeg aan boord en als het even meezit qua wind, gaan vandaag de trossen los en start de derde reis naar Antarctica. De nachten worden al langer en donkerder, de kleine pinguïns wagen zich in het water en de seals en walvissen zijn talrijk.

Spannend wat deze tocht weer gaat brengen. Iedereen heeft er heel veel zin in! Nog even en dan is het Adíos Ushuaia!

Heinz

Anne-Margaretha in Ushuaia

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =

Go top