14 juni 2012: Longyearbyen

14 juni 2012

[singlepic id=2175 w=320 h=240 float=left]Sinds enkele dagen liggen we weer in het vertrouwde Longyearbyen, de uitvalsbasis op Spitsbergen voor ons. 14Na de nachtelijke zwempartij van 9 juni, zijn we de volgende dag naar Prins Karls Forland gevaren en de walrussen waren thuis! Op een strandje lagen ca. 20, meest jonge mannetjes, heerlijk te luieren in de zon. In het water was een stel aan het stoeien, duiken, foerageren enz. Van de langsdobberende Anne-Margaretha trokken ze zich niets aan. Een prachtig gezicht!

Het weer bleef mooi en ook in de Trygghamna konden we ankeren op een schitterende plek en een wandeling tot diep in de zonovergoten nacht maken! Verse berensporen hielden ons scherp!!

Tenslotte moesten er toch weer vliegtuigen gehaald worden en ging de reis verder naar Longyearbyen. Vlak voor de haven dook nog een Minke whale ( dwergvinvis) op om deze mooie reis passend af te sluiten!

Maandagavond nog een gezellige afsluiting in “ons” restaurant Kroa. De Anne-Margaretha heeft een paar dagen (relatieve) rust en zaterdag komt de groep voor de 1e Spitsbergenreis aan boord.

Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − acht =

Go top